tiistai 26. huhtikuuta 2011

Ilman satulaa

Olin pääsiäisenä tunnilla Kauvatsalaisella hevostilalla. Ratsastin ihanan pyöreällä suomenpienhevostammalla ilman satulaa! Pelotti ja jännitti. Tammikuisesta käden murtamisesta jäi ilmeisesti vähän kauemmankin kestävät "henkiset vammat". Käsi on kuitenkin ollut kunnossa jo melkein pari kuukautta.


Ilman satulaa oli jännittävä ratsastaa. Heti kun jännityin, tasapaino heilahteli ja rupesi putoaminen pelottamaan. Jos pysyin rentona, kaikki oli ihan o.k. ja hevonen toimi hienosti. Tamma oli oikein yhteistyöhaluinen ja ihana, ihastuin siihen välittömästi. Laukannostoa jännitin hiukkasen, mutta lopulta sekin sujui kivasti, kunhan lopetin sen pohkeilla hevoseen tarrautumisen.




Tästäkin kuvasta näkee, että rotkotan siellä liian etukenossa! Kuitenkin jo paljon parempi istunta kuin puoli vuotta sitten. Kiitos Hurmeen Niina ja yksityistuntien! Mimmulla olisi kiva käydä enemmänkin, mutta on vain niin kaukana Turusta, ettei sinne oikein tahdo ratsastuskerran takia säntäillä. Hevonen kuuntelee, kuten kuvan korvien asennosta näkee, hienosti ja on avuilla. Vielä kun ratsastaja selässä pystyisi rentoutumaan.


Istunta onkin se ratsastuksen suurin ja varmaankin vaikein opeteltava asia. Istua hevosen selässä rennosti, mutta jäntevästi ja lihaksillaan hevosta tasapainottaen.


Opettelussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut tekstit