tiistai 20. helmikuuta 2018

Mountain Horse Polar Breeches ja Pikeur Soft Shell kokemuksia

Nyt kun pakkanen paukkuu ja hangella olisi mukava viilettää, niin pukeutumiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Tässä omia käyttäjäkokemuksiani otsikon talviratsastushousuista. Hankin molemmat housut useampi vuosi sitten, ja tässä huomioita siitä, miten ne ovat käytössä toimineet ja onko laatu järkevässä suhteessa hintaan.


Ensiksi Mountain Horsen hyviksi mainostetut Polar Breechesit. Ostin kyseiset topparatsastushousut Reunos Oy:stä Turusta, ja kyseisessä liikkeessä on aina ollut hyvä asiakaspalvelu. Ensimmäisenä talvena taisin käyttää housuja kerran. Niistä puuttuu omalle vartalotyypilleni sopiva istuvuus. Kun istun hevosen selässä, housut kinnaavat reisistä haarojen ollessa auki, mutta ovat suuret vyötäröstä, kun housut työntyvät ylöspäin. Mielestäni tässä on jo muotoilun kehittämisen paikka, sillä ratsastustarkoitusta vartenhan nämä on tehty. Varsinaissuomalaiset talvet ovat olleet niin leutoja 2012-2018, että olen käyttänyt topparatsastushousuja noin 18 kertaa. Ne eivät koskaan olleet täysin mieleiset, ja kymmenen käyttökerran jälkeen huomasin, että laatu on surkeaa.
Ratsastuspaikoista kului paikkamateriaali pois ja haarat aukesivat. Melkein 200€:n housuista tämä on anteeksiantamatonta.
Otin yhteyttä Reunokseen, kuitin olin tietenkin siinä kohtaa jo heittänyt menemään, kun ostohetkestä oli pari vuotta. Reunoksessa oli erittäin asiallista asiakaspalvelua ja tuotereklamaatio eteni yhdessä heidän kanssaan tehtaalle.  Tehtaan kanssa olin yhteydessä housuista löytyvän sarjanumeron ja valokuvien perusteella,  mutta he nostivat kädet pystyyn, kun kuittia ei löytynyt. Olin tästä melko ärsyyntynyt, sillä mielestäni minulla on syytä olettaa, että talviratsastushousut EIVÄT ole kertakäyttöiset.
Nyt käyttökertojen hinta on yli 10 euroa, eikä housut todellakaan ole enää kunnossa. Ohessa kuvia, joista voi todella kuinka huonolaatuista housujen paikkamateriaali on. En suosittele kenellekään näiden ostamista.

* 1/5 tähteä. Yksi tähti tulee siitä, että housuista ei todellakaan mene tuuli läpi ja ne ovat lämpimät. Pikeur Soft Shell talviratsastushousut ovat olleet huomattavasti enemmän käytössä kuin aiemmat housut. Ne ovat käyneet kanssani maastossa, valmennuksissa, kentän pintaa maistelemassa, metsässä ja toimineet joka paikassa loistavasti. Paikat ovat pysyneet täydellisen ehjinä, vain nahkasaappaista on tarttunut paikkoihin hieman mustaa väriä.

Softshellhousut eivät kuitenkaan sovi kylmimmille -20 asteen pakkasille sellaisinaan, vaan alle tarvitaan paksut ja ilmavat, pitkät kalsarit ja mieluiten ratsastuksessa vielä pitkähelmainen takki reisiä paleltumiselta suojelemaan. Housuissa on myös itselleni erityisen hyvin passaava muotoilu, vyötärö on korkea ja lahkeet ovat tässä valitsemassani mallissa lyhyet. Kangas joustaa myös sen verran, että lisäalushousut tai -kilot eivät tuota ongelmaa. Pikeur onkin ollut minulle monen tuotteen kohdalla todellinen kestävän kulutuksen valinta, sillä tuotteiden käyttöikä on pitkä. Ensimmäiset kunnon ratsastushousuni kestivät todella kovasta kulutuksesta huolimatta joka päiväisessä käytössä 10 vuotta. Sen jälkeen vasta paikoista alkoi valo näkyä läpi. Nämä kyseiset Softshellhousut eivät kuitenkaan ole hurjimpien pakkasten ratsastushousuja, mutta toisaalta; tarvitseeko yli -20 asteen pakkasella enää hevosenkaan puolesta ratsasta?

*5/5 tähteä. Täydellinen istuvuus, laatu ja pakkasessa toimivuus. Hinta-laatusuhde on erittäin hyvä. 

Uutena housut ovat investointi, mutta jaettuna käyttövuosille (joita nyt kaiketi on 6) ja vuosittaisiin käyttökertoihin (vuosien keskiarvo noin 60) on ratsastushousujen käyttökerran hinta ollut 0,50€. Uutena housut maksavat 150€:sta ylöspäin. Ekologisen ja säästäväisen ratsastajan valinta! 


Olen vierastanut silikonigrippipaikkoja ratsastushousuissa, joten sellaisten kylmänkestävyydestä minulla ei ole tietoa. Lasten pakkaspukeutumisessa ainakin sanotaan, että liukuestesukkia ei kannata pukea talvikenkiin liukuestemuovin kylmenemistaipumuksen vuoksi? Paleleeko grippipaikan kohdalta enemmän? En tiedä. Eiköhän tällä hetkellä innokkaiden ratsastajien peppulaboratoriossa oteta siitä asiasta selvää? Antakaa latua ihanilla hangilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut tekstit