lauantai 20. elokuuta 2011

Pitkästä aikaa - Hevoskauppoja!

Vihdoin olen saanut hevosen hankittua. Kaupanteossa mikään ei sujunut niin kuin piti tai olisin halunnut. Ensinnäkin päädyin nuoreen, 3-vuotiaaseen täysin kouluttamattomaan suomenhevostammaan. Tällä tammalla on kuitenkin hirmuisen hyvä pää, hän on rauhallinen, kaunis ja fiksusti käyttäytyvä vauvaheppa. Hevosen nuoruus jatkuu aina kuusivuotiaaksi asti ja joillakin se puhkeaa sitten teini-iäksi.

Hevoskauppa oli yhtä solmun selvittämistä, vaikka suoraan - välikäsien kautta - hevosen kasvattajalta ostinkin. Onneksi serkustani, hänen miehestään ja omasta puolisostani oli kaupanteon hetkellä tukea ja turvaa ja he myös tulivat rahanvaihtotilaisuuteen. Kauppakirjaa en ole vielä saanut takaisin. Omistajanvaihdospaperit ovat Hippoksella paraikaa.

Tänään olin toista kertaa hevoseni selässä. Hän oli kovin innoissaan, koska sai jokaisen oikein tehdyn tehtävän palkinnoksi näkkileipää. Rokkari osaa jo pysähtyä, nostaa käynnin ja ravin. Olen oikein ylpeä hänestä. Harjoiteltiin alle 10 minuuttia liinan päässä molempiin suuntiin. Palkinnoksi hän pääsi takaisin laitumelle kaverinsa kanssa.

Huomenna ohjelmassa on Punkalaitumen sisuratsukoiden Matchshow, jonne mennään näyttämään tuomareille Rokkaria. Aika jännää. Serkun mies lähtee kuskiksi ja serkku tulee mukaan myös. Rokkarin ensimmäiset näyttelyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut tekstit